RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Зять Трампа приховав контакти з РФ і пропонував встановити "таємний зв'язок" з Москвою – ЗМІ

Зять президента США Дональда Трампа і його найближчий радник Джаред Кушнер мав як мінімум три контакти з послом РФ Сергієм Кисляком під час виборчої кампанії в 2016 році, про що раніше Білий дім не заявляв.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на сімох чинних і колишніх американських чиновників.

Зокрема, дані контакти включали в себе два телефонних дзвінка в період з квітня по листопад минулого року. Однак підкреслюється, що хоч ФБР і розслідує контакти Кушнера з Кисляком, але зять Трампа поки не є об'єктом розслідування.

Адвокат Кушнера заявив, що його клієнт не пригадує ніяких контактів з Кисляком в період з квітня по листопад 2016 року, оскільки у нього були "тисячі телефонних дзвінків в цей період".

У свою чергу, видання The Washington Post з посиланням на джерела серед американських чиновників пише, що Кушнер обговорював з Кисляком можливість створення "секретного каналу зв'язку" з Москвою під час передвиборної кампанії, передає російський ресурс РБК.

Дану пропозицію Кушнер зробив Кисляку під час зустрічі в Trump Tower на початку грудня, де також був присутній і екс-радник Трампа з національної безпеки Майкл Флінн. Посол РФ передав цю інформацію в Москву по дипломатичних каналах зв'язку, і це повідомлення перехопили американські спецслужби.

Кисляк "був приголомшений" пропозицією Кушнера використовувати для встановлення такого "секретного каналу комунікації" засоби зв'язку посольства РФ в США.

Як повідомляв "Апостроф", в грудні минулого року Кушнер зустрічався з керівництвом російського "Внешэкономбанка".