RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

Американські ЗМІ опублікували докладну доповідь спецслужб про втручання Росії у вибори у США

Американське видання The Intercept опублікувало дані з секретної доповіді Агентства національної безпеки, яке свідчить про масштаби втручання Росії у вибори в США.

Про це повідомляє "Гордон".

Відповідно до публікації, доповідь від 5 травня 2017 року є "найбільш докладним урядовим звітом про втручання Росії в американські вибори".

Так, за даними АНБ, російська військова розвідка здійснила кібератаки щонайменше на одного постачальника програмного забезпечення для голосування у США, а також розіслала понад 100 фішингових листів у американські виборчі комісії за кілька днів до президентських виборів.

У доповіді АНБ вказується, що російські хакери, ймовірно, зуміли проникнути глибше в систему голосування в США, ніж вважалося раніше. Документ додає до оприлюдненої у січні картини втручання РФ деякі деталі, які не висвітлювалися через побоювання розкриття секретних джерел і методів, відзначає видання.

АНБ дізналося, що російські урядові хакери отримали завдання проникнути в системи, пов'язані з процесом реєстрації американських виборців, включаючи виробників обладнання, яке зберігає і перевіряє списки виборців.

Як сказано в доповіді, планувалося під виглядом постачальника програмного забезпечення для виборів за допомогою розсилки документів Microsoft Word, заражених шкідливими програмами, які дають хакерам повний контроль над зараженим комп'ютером, обдурити співробітників місцевих органів влади.

При цьому хакерам спочатку необхідно було отримати доступ до внутрішніх систем одного з виробників програмного забезпечення, щоб зібрати інформацію для складання переконливих фішингових листів. Для цього вони використовували підроблені сторінки сервісів Google, де користувач повинен вносити особисті дані.

В аналізі АНБ немає висновків про те, чи вплинуло це втручання на результати виборів, і визнається, що глибина проникнення хакерів залишається невідомою. Втім, дані доповіді свідчать про те, що російські хакери втрутилися щонайменше в деякі елементи виборчої системи США з невизначеним результатом.

При цьому видання з посиланням на неназваного офіцера розвідки зазначає, що з документа не варто робити глибокі висновки, оскільки аналіз не обов'язково є остаточним.

Нагадаємо, раніше у мережі бурхливо обговорювали висловлювання президента РФ Володимира Путіна про російських хакерів і їхню роль у виборах у США.