RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Bloomberg дізналося важливі деталі про масштаб втручання Росії у вибори США

Кібератаки Росії напередодні президентських виборів в США були більш масштабними, ніж про це публічно заявляли. Зокрема, хакери отримали доступ до баз даних майже в 39 штатах – це в два рази більше, ніж говорилося раніше.

Про це пише агентство Bloomberg з посиланням на трьох людей, які безпосередньо знайомі з ходом розслідування влади США щодо втручання РФ в американські вибори.

Так, в штаті Іллінойс слідчі знайшли докази того, що хакери намагалися видалити або змінити дані виборців. Також хакери змогли отримати доступ до програмного забезпечення, яке призначене для проведення опитувань у день виборів, і, принаймні, в одному штаті зловмисники отримали доступ до бази даних щодо фінансування передвиборчої кампанії.

Зазначені дії хакерів відбувалися влітку і восени 2016 року.

Підкреслюється, що це настільки стривожила адміністрацію Барака Обами, що Білий дім пішов на безпрецедентний крок – повідомив про це в Москву по сучасному аналогу "червоного телефону". Також у жовтні минулого року Білий дім зв'язався з Кремлем і запропонував надати російській стороні задокументовані докази втручання РФ, а також попередив, що кібератаки можуть перерости в більш широкий конфлікт.

Як повідомляв "Апостроф", Сенат США прийшов до згоди щодо нових санкцій проти РФ за її втручання в американські вибори.