RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Стало відомо про ставлення Трампа до нових санкцій проти Росії

Адміністрація президента США Дональда Трампа планує через республіканців у Палаті представників внести зміни в законопроект про нові санкції проти Росії з метою отримання Трампом можливості їхньої зміни або скасування.

Про це повідомило високопоставлене джерело у Білому домі, передає Politico.

"Білий дім стурбований тим, що законопроект зв'яже йому руки при роботі над російсько-американськими відносинами, про що публічно говорив держсекретар Рекс Тіллерсон", - йдеться в матеріалі видання.

У той же час джерело підкреслило, що Білий дім підтримує санкції щодо РФ, хоча "політичні наслідки будь-якого вето поки не обговорювалися".

"Оскільки Держдепартамент активно взаємодіє з законодавцями, Білий дім впевнений, що у нього є союзники у Палаті представників, які також стурбовані перспективою порушення традиції і обмеженням контролю виконавчої влади над санкціями", - пише видання.

Нагадаємо, на цьому тижні сенат США схвалив законопроект про розширення санкцій проти Росії. Згідно з документом, антиросійські санкції переводяться з президентських указів до закону, що ускладнює процедуру їх пом'якшення або скасування. Тепер документ має пройти схвалення в палаті представників, а потім - відправитися на підпис президенту США.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила з критикою рішення Сенату США про розширення антиросійських санкцій.