RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В США жорстко відреагували на загрозливе заяву РФ по Сирії

Представник Пентагону Джефф Девіс заявив, що США не будуть коливатися, щоб захистити своїх пілотів в Сирії, при виникненні загроз. Ця заява прозвучала у відповідь на загрозу РФ брати на приціл літальні апарати міжнародної коаліції під егідою США в небі над Сирією.

Про це повідомляє Washington Examiner.

"Ми знаємо про заяву Росії. Ми не прагнемо до конфлікту ні з якою з сторін конфлікту в Сирії, крім ІДІЛ, але ми не будемо коливатися захищати себе або наших партнерів, якщо вони опиняться під загрозою", - сказав Девіс.

Ще один представник США полковник Райан Діллон заявив, що літаки коаліції продовжать проводити операції над Сирією, атакую сили ІДІЛ і здійснюючи повітряну підтримку наземних союзницьким військам.

Однак він підкреслив, що авіація коаліції буде уникати тієї частини повітряного простору Сирії, яке вказала РФ у своїй заяві.

"В результаті недавніх зустрічей, пов'язаних з сирійським режимом і російськими силами, ми зробили обачні заходи з переміщення літаків над Сирією, щоб продовжувати атакувати війська ІДІЛ, забезпечуючи при цьому безпеку наших льотних екіпажів з урахуванням відомих загроз на полі бою", - зазначив Діллон.

Як повідомляв "Апостроф", РФ припинила взаємодія з США в рамках меморандуму про запобігання інцидентів в небі над Сирією.