RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

РосЗМІ дізналися про плани Кремля вислати з країни десятки дипломатів США: в мережі сміються

РФ планує вислати з країни близько 30 американських дипломатів і накласти арешт на кілька об'єктів у Росії, що належать США.

Про це з посиланням на джерело в російському МЗС повідомляє газета "Известия".

Це буде відповіддю на висилку в грудні 2016 року з США 30 російських дипломатів і членів їх сімей, а також на арешт двох дипломатичних дач в Меріленді і Нью-Йорку за розпорядженням тодішнього президента Барака Обами. Американський президент назвав ці заходи відповіддю на передбачуване втручання Росії в американські вибори.

"До таких заходів російську сторону підштовхнуло рішення Вашингтона не повертати посольську власність, яка перебуває під арештом з грудня минулого року", - пише видання.

За словами джерела газети, питання не вдалося вирішити на недавніх переговорах президентів США і РФ Дональда Трампа і Володимира Путіна.

"Є попередня домовленість про проведення зустрічі в Санкт-Петербурзі заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова і першого заступника держсекретаря США Томаса Шеннона. Якщо і там компроміс не буде знайдений, нам доведеться піти на подібні заходи", - повідомило джерело в МЗС.

За словами іншого джерела, під арешт можуть потрапити посольська дача в Срібному Бору і склад в Москві.

"Ці 30 дипломатів напевно вже з радості валізи зібрали", "Виходить що даремно вата безбожно бухала два дня?", - пишуть коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", в грудні Путін заявив, що Росія не стане вдаватися до "кухонної, безвідповідальною дипломатії", зазначивши, що влада РФ не має наміру висилати з країни дипломатів США або застосовувати інші санкції.