RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У США почали розслідування щодо пропагандистського агентства Кремля

Співробітники ФБР нещодавно допитали колишнього кореспондента новинного агентства Sputnik, що спонсорується урядом РФ, в контексті розслідування того, чи є діяльність даного агентства прихованою пропагандою Кремля в порушення Закону про реєстрацію іноземних агентів (Foreign Agents Registration Act (FARA).

Про це повідомляє Yahoo News.

У розпорядженні ФБР виявилася флешка, яка містить тисячі внутрішніх електронних листів і документи агентства Sputnik, що може допомогти слідчим виявити втручання Росії в американські президентські вибори.

Сам екс-кореспондент Sputnik Ендрю Фейнберг (Andrew Feinberg) підтвердив журналістам, що співробітники ФБР допитували його більше двох годин 1 вересня. Відзначається, що він завантажив зазначені електронні документи на своїй ноутбук до того, як його звільнили в травні.

"Вони хотіли дізнатися, звідки до мене надходили замовлення і чи були коли-небудь вказівки з Москви. Їх цікавили приклади того, як мене направляли в сторону певних тем", - сказав Фейнберг.

На даний момент незрозуміло, чи пов'язана ця справа з більш широким розслідуванням спеціального прокурора Роберта Мюллера за втручання РФ в американські вибори.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Конгресі США відмовилися видати постійний прес-пропуск представнику агентства Sputnik.