RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Трамп підписав указ про культурні санкції проти РФ

Президент США Дональд Трамп продовжив указ, що забороняє фінансування культурних і освітніх обмінів з низкою країн на 2018 фінансовий рік.

Про це повідомила прес-служба Білого дому, пише DW.

"США не надаватимуть "негуманітарну і не пов'язану з торгівлею допомогу або дозволяти фінансування для участі в програмах освітніх і культурних обмінів офіційних осіб і працівників урядів Еритреї, КНДР, Росії та Сирії", - сказано в повідомленні.

Поставивши підпис під документом, Трамп продовжив рішення попередньої американської адміністрації. З вересня 2016 року Росія внесена в список країн, які потрапляють під санкції у зв'язку з законом про захист жертв торгівлі людьми та насильства від 2000 року.

У документах Держдепартаменту значиться, що Росія, зокрема, використовувала безкоштовну працю під час будівництва об'єктів до Олімпіади в Сочі. Також Москва співпрацює з Пхеньяном і залучає велику кількість громадян КНДР для роботи в російській лісозаготівельної промисловості на умовах примусової праці.

Як повідомляв "Апостроф", сенатор від Республіканської партії США Джон Маккейн розкритикував адміністрацію президента США за невиконання санкцій.