RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Politico розповіло про таємну програму Пентагону з вивчення НЛО

Пентагон за вказівкою Конгресу США десять років тому без розголосу встановив програму з вивчення явища, яке широко відомо, як непізнані літаючі об'єкти (НЛО).

Про це пише видання Politico.

НЛО, які, як стверджували пілоти та інші військовослужбовці, виявилися набагато більш просунутими, ніж озброєння США або інших країн. В деяких випадках вони маневрували так незвично і так швидко, що вони, здавалося, порушують закони фізики, свідчать численні джерела, безпосередньо залучені або інформовані про дії і незасекречених документи Пентагону і Конгресу.

Програма ідентифікації передових авіаційних загроз (Advanced Aviation Threat Identification Program, AATIP), яка не є засекреченою, але в її діяльність залучено вкрай мале число людей, була започаткована екс-лідером демократів у Сенаті Гаррі Рідом.

Підкреслюється, що Пентагон підтвердив існування програми 15 грудня, а сьогодні, 17 грудня, про неї вперше публічно повідомляють видання Politico і New York Times.

Один з колишніх співробітників Конгресу в контексті пояснення мотивів створення програми AATIP заявив, що однією з теорій щодо пояснення НЛО є розробка іншими країнами – наприклад, Китаєм або Росією – технологій, які загрожують США.

Всього на програму з вивчення НЛО США витратили понад 20 млн дол. Гаррі Ріда до створення даної програми частково підштовхнув його друг - аерокосмічний підприємець Роберт Бігелоу. Його компанія Bigelow Aerospace – отримувала державні замовлення в рамках програми з вивчення НЛО. Також компанія регулярно жертвувала гроші на виборчі кампанії Гаррі Ріда. Відзначається, що в останні роки Роберт Бігелоу відкрито заявляв про часте відвідування Землі інопланетянами.

За словами одного із співробітників Пентагону, програма AATIP була завершена в 2012 році, але останнім часом вона привернула увагу через відставки на початку жовтня Луїса Елізондо, розвідника, який керував ініціативою. У своєму листі із зазначенням причин відставки, яке було адресовано главі Пентагону Джеймсу Меттісу, Елісондо заявив, що програма AATIP не приймаються досить серйозно.

У коментарі виданню Елізондо описав безліч спостережень військово-морськими льотчиками літальних апаратів з можливостями, які виходять далеко за межі того, що в даний час вважається аеродинамічно можливим. Спостереження таких об'єктів часто відбувалося в безпосередній близькості від ядерних об'єктів, будь то кораблі в морі або електростанції.

Луїс Елізондо підкреслив, що у військових США ніколи не викликало тривогу поява НЛО, на відміну від, наприклад, наближення російських бомбардувальників до Каліфорнії. Він додав, що НЛО ніколи не демонстрували ворожості.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російські ЗМІ опублікували дивну новину про НЛО.