RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Санкцій недостатньо: екс-глава ЦРУ закликав до жорсткого стримування Росії

Росія буде продовжувати втручатися у внутрішню політику США, Вашингтон поки не встановить ефективну політику стримування відносно Москви.

Про це написали в спільній статті для видання The Washington Post екс-директор ЦРУ Майкл Морелл і колишній конгресмен Майк Роджерс.

"Кожен студент спеціальності міжнародні відносини вивчає важливість заборони: це запобігло радянське вторгнення в Західну Європу в розпал холодної війни. Це завадило Північної Кореї вторгнутися в Південну Корею в той же час. Сьогодні це не дозволяє Ірану почати гарячу війну на Близькому Сході або попереджає інші країни від початку кібератаки проти нашої інфраструктури", - йдеться в статті.

"І все ж Сполучені Штати не змогли встановити стримування після втручання Росії на виборах в 2016 році. Ми знаємо, що ми зазнали невдачі, тому що Росія продовжує активно використовувати найважливіший аспект своїх інструментів 2016 року: використання соціальних мереж в якості платформи для поширення пропаганди, покликаної послабити нашу націю", - підкреслили Морелл і Роджерс.

Автори підкреслюють, що інформаційні операції Росії проти США тривають і донині.

"Використання Росією соціальних медіа в якості політичної зброї буде продовжуватися, і більше країн послідують цьому прикладу - поки не буде встановлено стримування", - пишуть Майкл Морелл і Майк Роджерс.

"Санкції, які адміністрація Обами і Конгрес запровадили після виборів в 2016 році, - це кроки у правильному напрямі, але вони недостатньо значимі для стримування президента Росії Володимира Путіна. Справжнє стримування вимагає політики, яка заважає супротивникам досягати своїх цілей, одночасно накладаючи значні витрати на їх режими. На даний момент ми цього не зробили", - констатували екс-директор ЦРУ та колишній конгресмен.

Як повідомляв "Апостроф", The Washigton Post заявляло, що Росія в лютому 2014 року запустила в Україні кампанію з дискредитації Майдану.