RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про таємну підготовку армії США до нової війни

Всі війська США, офіцери і солдати проводять підготовку до війни з КНДР. Вже з початком зимової Олімпіади в Пхенчані Пентагон планує направити на Корейський півострів додаткові війська спецназу, які в кінцевому підсумку можуть виявитися оперативним угрупованням за прикладом тих, що знаходяться в Іраку і Сирії.

Про це пише The New York Times.

Видання наводить дані про навчання на базі Форт-Брегг у Північній Кароліні. Тоді 48 ударних вертольотів "Апач" в поєднанні з важкими військово-транспортними гелікоптерами "Чинук" тренувалися перевозити військовослужбовців і спорядження під бойовою стрільбою у напрямку до цілей для атаки. А в Неваді солдати 82-ї повітряно-десантної дивізії сухопутних військ в рамках навчань по закордонному вторгненню відпрацьовували десантування з літака вночі.

Відзначається, що наступного місяця на військових постах на всій території США понад 1000 солдатів-резервістів будуть практикуватися в створенні мобілізаційних центрів, які спішно пересувають збройні сили за кордон.

За словами колишніх і діючих чиновників Пентагону і командувачів американською армією, ці навчання є відповіддю на наказ Джеймса Меттіса і начальників штабів бути готовими до будь-якого розвитку подій на Корейському півострові.

Також наголошується, що на відміну від публічного нарощування сил напередодні війни в Перській затоці 1991 року і війни в Іраку в 2003 році, зараз Пентагон намагається уникнути розголосу інформації про приготування, щоб не спровокувати відповідь лідера КНДР Кім Чен Ина.

На думку журналістів газети, військові намагаються досягти рівновагу, показуючи готовність військ протистояти викликам і в той же час підтримуючи дипломатичні ініціативи держсекретаря.

Як повідомляв "Апостроф", експерт з нерозповсюдження ядерної зброї озвучив сценарій ядерної війни між США і КНДР.