RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Постраждають усі: Bloomberg дізналося про причини відмови США від нових санкцій щодо Росії

Санкції Сполучених Штатів щодо суверенного боргу Росії можуть мати негативні наслідки для світової економіки.

Про це йдеться у звіті Мінфіну США, який опинився в розпорядженні агентства Bloomberg.

Зокрема, в документі зазначається, що розширення санкцій відносно суверенного боргу та деривативів РФ може дестабілізувати ринки і поширитися за межі Росії, спричинив "негативні побічні ефекти на світові фінансові ринки і бізнес".

Конгрес запросив звіт про наслідки потенційних санкцій щодо суверенного боргу РФ в рамках закону під назвою "Протидія супротивникам Америки допомогою закону про санкції" (Countering america's Adversaries Through Sanctions Act, CAATSA), який був прийнятий влітку минулого року. Даний звіт був направлений до Конгресу в понеділок, 29 січня, проте його деталі стали відомі лише зараз.

Зазначається, що іноземні інвестори володіють більше третини державних облігацій Росії. Так, компанії BlackRock Inc., Stone Harbor Investment Partners і JPMorgan Chase & Co є найбільшими власниками російських облігацій на загальну суму 4,9 млрд дол.

У доповіді говориться, що санкції проти ринку суверенного боргу будуть чинитимуть тиск на економічне зростання в РФ, посилюючи навантаження на банківський сектор, що може призвести до заходів у відповідь Росії проти інтересів США". Звертається увага, що наслідки від нових американських санкцій можуть відчути на собі інвестори і бізнес як в Росії, так і в США.

Як повідомляв "Апостроф", міністр фінансів США розкрив подробиці засекреченої частини "кремлівської доповіді".