RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Упередженість і зловживання повноваженнями: у США опублікували важливий документ щодо розслідування втручання РФ у вибори

Представники Республіканської партії в Палаті представників (нижня палата Конгресу) оприлюднили раніше засекречений меморандум, в якому ви поставлені співробітники ФБР і Мін'юсту звинувачують в упередженості на ранніх стадіях розслідування втручання Росії в американські президентські вибори в 2016 році.

Про це пише видання The New York Times.

В даному меморандумі стверджується, що високопоставлені урядові чиновники віддавали перевагу демократам перед республіканцями і звинувачували федеральних співробітників правоохоронних органів у зловживанні повноваженнями, коли вони домагалися дозволу на стеження за колишнім радником кампанії Дональда Трампа Картером Пейджем.

Сьогодні у п'ятницю, 2 лютого, Трамп заявив, що вищі посадові особи і слідчі ФБР і Мін'юсті "політизували священний слідчий процес".

У свою чергу, представники Демократичної партії підкреслили, що публікація документа є спробою республіканців перешкодити розслідуванню.

Спікер Палати представників Пол Райан сказав, що підтримує оприлюднення другого меморандуму "для ще більше прозорості". Також він підкреслив, що публікація меморандуму не є спробою підірвати розслідування втручання РФ в американські вибори і не ставить його під сумнів.

Як повідомляв "Апостроф", директор ЦРУ Майк Помпео заявив, що РФ спробує втрутитися в проміжні вибори в Конгрес.