RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Схильний до брехні: NYT дізналося про побоювання адвокатів Трампа з приводу допиту про втручання РФ у вибори

Адвокати президента США Дональда Трампа радять йому не давати свідчення в розслідуванні про втручання Росії в американські вибори в 2016 році, яке проводить спеціальний прокурор Роберт Мюллер. Причиною цього послужив цілий список заяв Трампа, які згодом виявилися помилковими, тому адвокати побоюються, що президент США може збрехати під присягою.

Про це пише видання The New York Times з посиланням на чотирьох людей, знайомих з ситуацією.

Однак сам Трамп заявляє, що бажає поговорити з Мюллером щодо можливої зв'язку його людей і втручання росії у вибори. Очікується, що президент США оголосить свого рішення щодо дачі показань у найближчі кілька тижнів.

Видання зазначає, що відмови Трампа від бесіди з Мюллером може спричинити за собою звинувачення в тому, що президент США щось приховує, і це так само може вплинути на результати Республіканської партії на проміжних виборах до Конгресу у листопаді цього року або ж на шанси Дональда Трампа переобратися на другий термін.

Адвокати та радники Дональда Трампа різко виступають проти того, щоб президент США давав якісь свідчення у справі про втручання Росії у вибори, вважаючи, що Роберт Мюллер не буде офіційно викликати Трампа на допит, оскільки, на їхню думку, у нього немає для цього достатніх юридичних підстав.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Трамп обурився тим, що ніхто не звертає увагу на економічні показники за період його президентства, а лише говорять про втручання РФ в американські вибори.