RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Ми не отримали задоволення: в США відреагували на відео з новою ядерною зброєю Путіна

Пентагон засмучений, але не здивований заявою президента РФ Володимира Путіна про випробування стратегічної ядерної ракетного комплексу "Сармат", відеоролик з яким він показав під час звернення до Федеральних зборів РФ 1 березня.

Про це повідомляє Медуза.

"Було сумно бачити анімацію, яка демонструє ядерну атаку на США. Ми не отримали задоволення від перегляду і не вважаємо це поведінкою відповідального міжнародного гравця", - заявила представник Держдепартаменту США Хізер Науерт.

Відзначимо, що на кадрах відео видно, як боєголовки ракети "Сармат" падають на територію, схожу на Флориду. Ці кадри, як з'ясувалося пізніше, вже були використані в 2007 році у фільмі Першого каналу про ракету "Сатана".

"Ми не вважаємо, що демонстрація в дешевому відео такої атаки на США - відповідальний вчинок", - заявила вона.

Не втримались від коментарів з цього приводу і в Міністерстві оборони США. Там заявили, що знали про розробки.

"Ми давно спостерігаємо за Росією. Ми не здивовані. Зброя, про який говорять, знаходиться в розробці дуже довгий час", - заявила прес-секретар Пентагону Дана Уайт, передає CNBC.

Крім того, вона наполягла на тому, що американська армія готова до будь-яких зовнішніх намірам: "Ми впевнені і готові захищати народ, незважаючи ні на що".

Як раніше повідомляв "Апостроф", для Путіна демонстрація випробувань "Сармата" - це спроба підняти свій рейтинг в очах росіян і підвищити явку виборців перед виборами.