RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Держдеп США зробив серйозну заяву про Росію

У так званих "дзеркальних" діях російського уряду щодо висилки 60-ти американських дипломатів з РФ в Держдепі США побачили бажання російського уряду прикинутися жертвою і піти від діалогу.

Про це заявила в четвер, 29 березня у Вашингтоні офіційний представник Державного департаменту США Хізер Науерт, передає Укрінформ.

"З представленого нам списку (американських дипломатів, оголошених в Росії персонами нон грата - прим. "Апострофа") ясно, що Російська Федерація не зацікавлена в діалозі в питаннях, які мають значення для обох наших країн", - заявила представник Держдепу.

Крім того, дипломат назвала так звані "дзеркальні" дії Росії необгрунтованими.

"Наші дії були мотивовані виключно нападом на Великобританію, атакою на британського громадянина і його дочку. Пам'ятайте, що мова йде про перше застосування нервово-паралітичного газу "Новачок" в невійськовий час на території нашого союзника", - зазначила вона.

За запевненням Науерт, Москва порушила Конвенцію про хімічну зброю.

"Росія не повинна вести себе як жертва. Жертвами в цій ситуації є тільки двоє людей, які зараз лежать в госпіталі в Сполученому Королівстві, а також ті, хто постраждав випадково в результаті хімічної атаки", - уточнила представник Держдепу.

Науерт підкреслила, що Росія "продовжує заганяти себе в самоізоляцію". При цьому, за її запевненням, США залишають за собою право відповіді на "дзеркальні" дії РФ.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Це новий етап, може дійти до світової війни: що значить видворення дипломатів РФ.