RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Скандал з витоком даних в США: спецпрокурор перевіряє оточення Трампа

Консультанта президентської кампанії Трампа спецпрокурор Роберт Мюллер викликав на допит через можливий зв'язок з засновником WikiLeaks Джуліаном Ассанжем.

Про це повідомляє Reuters.

"Спеціальний прокурор Міністерства юстиції США Роберт Мюллер виписав дві повістки на допит експерта з соціальних медіа, який працював на Роджера Стоуна, радника Дональда Трампа під час президентської виборчої кампанії 2016 року", - зазначає видання.

Як уточнюється, повістки вручили в кінці минулого тижня адвокатам, які представляють Джейсона Саллівана. Саме він працював у Стоуна як експерт для президентської кампанії Трампа. Про це говорить і сам Салліван. Він не приховує, що "працював на кампанію Трампа на посаді старшого стратега під керівництвом Роджера Стоуна".

Як передає видання, спецпрокурор, по всій видимості, хоче встановити, чи було відомо кампанії Трампа про викрадення російською розвідкою матеріалів проти Клінтон і передачі їх в WikiLeaks.

Крім того, Мюллер також намагається встановити, чи міг хтось із оточення Трампа допомогти Ассанжу або росіянам для оприлюднення викраденої інформації.

Як повідомляв Апостроф, раніше стала відома реакція ЦРУ на виток даних від WikiLeaks.