RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Можуть торкнутися багатьох країн: названі серйозні наслідки удару США по Росії новими санкціями

Закон "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA), який вводить вторинні санкції проти країн, які співпрацюють з Росією, може відгукнутися іншим країнам нав'язуванням американських законів.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

"Більшість країн розглядають енергетику і оборону як чутливі сфери, в яких ринкова динаміка поєднується зі стратегічними міркуваннями. Однак оборонні зв'язки, зрозуміло, вимагають більш тонкого підходу, ніж енергетичні. Переговори про ціну часто затягуються, і для завершення угоди можуть знадобитися роки. Більш того, будь-яка велика система озброєнь вимагає контрактів на технічне обслуговування, запасні частини і модернізацію. Надійність постачальника - це величезна проблема, як і передача технологій і спільне виробництво. Отже, переорієнтація основних оборонних відносин може бути досить руйнівною для імпортера", - уточнюють експерти.

У той же час, введення США санкцій відповідно до CAATSA може не тільки змінити поведінку Росії в бік її обмеження впливу на світовій арені, а й стати причиною не менше серйозних проблем у зв'язку з агресивністю середніх держав.

"У сучасному світі середні держави стають все більш агресивними і відмовляються прив'язуватися до якоїсь однієї великої держави. Орієнтація США на інструмент вторинних санкцій може в кінцевому підсумку призвести до неприємних наслідків, якщо вони не будуть обережні", - роблять висновок автори матеріалу.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Америка готує удар по самому хворому місцю Росії - приватна розвідка США.