RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

США заарештували групу українських хакерів: в чому їх звинувачують

Троє громадян України - Дмитро Федоров (44 роки), Федір Хладира (33 роки) і Андрій Колпаков (30 років) - були арештовані в різних країнах Європи на вимогу Міністерства юстиції США.

Як повідомляє Zn.ua, американська влада звинувачує українців у причетності до угруповання хакерів "Fin7", а також у причетності до злому комп'ютерних систем і викрадення даних мільйонів кредитних карт.

У Мін'юсті США вважають, що українці допомагали групі хакерів, які обкрадають американські компанії і громадян США, а згодом продають їх особисті дані в Darknet.

За наявною інформацією, в США жертвами хакерів "FIN7" стали компанії в 47 штатах і в окрузі Колумбія. Хакерам вдалося викрасти понад 15 мільйонів записів щодо клієнтських карток. Крім того, хакери крали особисті дані жителів Великобританії, Австралії та Франції.

Затриманим українцям пред'явлено обвинувачення в 26 випадках кримінальних злочинів, в тому числі за змовою, шахрайстві в мережі, зламі комп'ютерів, шахрайстві з пристроєм доступу і крадіжках особистих даних.

Хладир зараз чекає суду в Сіетлі, який запланований на 22 жовтня.

Федоров знаходиться в Польщі, де він і був заарештований, в очікуванні екстрадицію в США.

Рішення щодо екстрадіі також очікує Колпаков, якого затримали в Іспанії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні затримали відомого хакера.