RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

В США помер друг України Джон Маккейн

У США на 82-му році життя помер сенатор від штату Арізона і кандидат в президенти на виборах 2008 року Джон Маккейн.

Про це повідомляє CNN.

У 2017 році у Маккейна діагностували гліобластому - злоякісну пухлину мозку. Незважаючи на захворювання, він продовжував працювати в Сенаті. За день до смерті родичі сенатора оголосили, що він вирішив припинити лікування. Вони подякували друзям і помічникам політика, а також "тисячам людей, які згадують Маккейна в молитвах".

Джон Маккейн представляв в сенаті США штат Арізона з 1987 року. Балотувався на виборах президента 2008 року від Республіканської партії.

До приходу в політику Маккейн служив в авіації, в тому числі під час війни у В'єтнамі. В ході війни він був збитий і взятий в полон, де провів більше п'яти років.

Макккейн був одним з американських політиків, які найбільш послідовно виступали за активну підтримку України в боротьбі проти Росії. Також він жорстко критикував президента США Дональда Трампа за його зв'язки з РФ і недостатньо жорстку політику по відношенню до Кремля.

Нагадаємо, серед іншого, саме Маккейн один з перших підтримав рішення адміністрації президента США Дональда Трампа про надання летального зброї Україні.