RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В США завдяки Fаcebook запобігли масовій бійні в школі

40-річна мешканка США Коуберлі Булл отримала в Facebook образливе расистське повідомлення від чоловіка з автоматом на аватарці і звернулася в поліцію: за попередніми даними, це допомогло уникнути чергової бійні в школі.

Про це повідомляє "The Washington Post".

Як зазначається, Булл отримала повідомлення від 20-річного (за іншими даними, 21-річного) Ділана Джаррелла зі штату Кентуккі 17 жовтня. Булл - біла, але її чоловік, який помер в 2012 році, був темношкірим. Вдова виховує двох дочок-підлітків і восьмирічного сина. Джаррелл написав Булл, що та хоче бути "негром", а також побажав смерті їй самій та її "дітям-мавпам".

Жінка не зрозуміла, чому він написав саме їй, і спробувала відправити відповідь, але молода людина заблокувала її. Тоді Булл попросила друзів подивитися, яке місце проживання вказано у нього в профілі, а потім зв'язалася з поліцією - спочатку в Нью-Джерсі, а потім і в Кентуккі. Як наголошується, вона зробила це не тільки через повідомлення Джаррелла, а й через фото в його профілі - на знімку молодий чоловік зображенний з автоматом.

Після дзвінка Булл поліція Кентуккі перевірила особу Джаррелла і з'ясувала, що в травні 2018 року він привернув увагу ФБР, оскільки публікував в соцмережах погрози на адресу однієї зі шкіл в штаті Теннессі. На наступний день поліцейські поїхали поговорити з молодою людиною. Вони застали його виїжджаючим з гаража; у нього в автомобілі знайшли вогнепальну зброю, 200 патронів, бронежилет і детальний план нападу на школу. "Його зловили... з усім необхідним для здійснення цієї брудної атаки", - заявив пізніше комісар поліції Кентуккі Рік Сандерс.

В якій саме школі Джаррелл збирався влаштувати стрілянину, не повідомлялося. Поліція заявила про свідчення "реальної і неминучої загрози" навчальним закладам в окрузі Андерсон, де жив молодий чоловік, і сусідньому окрузі Шелбі; на наступний день там закрили всі школи. Мотив Джаррелла неясний; відомо тільки, що він раніше вчився в школі округу Шелбі і здавав іспити в школі в окрузі Андерсон. Джарреллу пред'явили звинувачення в терористичній загрозі і переслідуванні; він не визнав провину. Зараз молодий чоловік знаходиться під вартою, попереднє слухання у його справі відбудеться на початку листопада.

Поліція визнала, що запобігти нападу допоміг дзвінок жінки з Нью-Джерсі, але не назвала її ім'я. Проте очевидно, що це Булл: 19 жовтня вона розмістила в Facebook відео зі скріншотом сторінки Google з новинами про арешт Джаррелла. Відео підписано так: "Я цього не передбачала, але слава богу, що я прислухалася до інтуїції".

Після цього Булл стала отримувати безліч повідомлень зі словами подяки від жителів Кентуккі. Хоча, за словами жінки, вона не думала, що своїм зверненням до поліції допоможе комусь крім власної сім'ї. "Я просто захищала своїх дітей", - заявила Булл.

Нагадаємо, про недавню стрільбі в коледжі в окупованій Керчі читайте в матеріалі "Апострофа": Стрілянина і вибухи в Керчі: дивні моменти, які вигідні лише одній стороні.