RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У США сталася НП з ракетою SpaceX Маска: відео

Після успішного запуску ракети Falcon 9 в США її маршову ступінь не вдалося повернути на майданчик поруч зі стартовою.

Про це повідомляє "Ліга новини".

Запуск відбувся в середу, 5 грудня, кораблю відправився до МКС. Однак при гальмуванні почалася розбалансування маршової ступені. В результаті інженери SpaceX повели прискорювач ракети від суші, "приводного" його в Атлантичному океані поруч з берегом на мисі Канаверал. Так як вона плавуча, в воді потонути не може.

Глава компанії SpaceX Ілон Маск повідомив, що з невідомих причин зупинився гідравлічний насос, який розкриває одну з гальмівних решіток (рулів) в потрібне положення.

Незважаючи на обертання прискорювача навколо своєї осі і його "базікання" з боку в бік, інженерам і автоматиці вдалося максимально стабілізувати його рух і м'яко приводні.

"Здається, ступінь не пошкоджена і передає дані. Відправлений корабель, щоб виловити її", - написав він.

Відповідаючи на питання користувача, чи встановлений на рівні один насос для всіх рулів, Маск сказав, що так і є.

"Частина посадочних систем не надмірною. Посадка ступені є критичною з точки зору наземної безпеки, але вона не критична для місії. З огляду на цю подію, ми швидше за все додамо запасний насос з трубопроводами", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", ракета Falcon 9 компанії SpaceX Ілона Маска запустила 64 супутника в рамках місії SSO-A SmallSat Express, при цьому вперше була використана перша сходинка, яка до цього застосовувалася в двох інших запусках. Також фахівці американської компанії SpaceX, заснованої Ілона Маском, домоглися серйозного успіху, повернувши на Землю перший ступінь ракети Falcon 9, яка виконувала роль розгінного блоку. Крім цього засновник компанії SpaceX Ілон Маск назвав ім'я першого космічного туриста. Подорожі навколо Місяця зробить японський мільярдер Юсаку Маезава.