RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У США представили Пентагону новий військовий гвинтокрил: фото і відео

Американські компанії представили Міністерству оборони США гвинтокрил нового покоління SB-1 Defiant.

Про це повідомляється на сайті "Lockheed Martin".

Як зазначається, завдяки двом несучим співвісним гвинтам, які обертаються в протилежних напрямках, швидкість і дальність польоту машини вдвічі перевищують можливості нині існуючих систем.

Спільна розробка компаній Sikorsky, Lockheed Martin і Boeing отримала найменування SB-1 Defiant. Гвинтокрил має підвищену маневреність і розвиває швидкість до 463 кілометрів на годину. Його бойовий радіус на 60 відсотків більше в порівнянні з гвинтокрилами минулого покоління. Він здатний перевозити до 12 десантників.

На базі цієї машини до початку 2030 х років планується створити ще більш високотехнологічні гвинтокрили, йдеться в заяві компанії.

Перший політ гвинтокрила запланований на початок 2019 року - в рамках тендеру, проведеного Армією США. Тоді ж буде представлений новий гвинтокрил V-280 Valor для ВМС США. Він зможе розвивати швидкість до 519 кілометрів на годину, а його бойовий радіус складе 1,5 тисячі кілометрів.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", навесні 2018 року було проведено найбільшу в США виставка озброєнь, на якій продемонстрували макет нового американського корабля з лазерною гарматою, гвинтівку "вбивцю дронів" і нові системи нічного бачення.