RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У США заарештували громадянина Росії: названо причину

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили про затримання російського громадянина на Північних Маріанських островах і переміщення його в США.

Про це йдеться в повідомленні МЗС РФ, опублікованому на офіційному сайті відомства.

Як зазначається, йдеться про громадянина РФ Дмитра Макаренка 1979 року народження. Його затримали 29 грудня після прильоту в аеропорт острова Сайпан, куди він нібито прибув з дружиною, неповнолітніми дітьми та літніми батьками.

Російська сторона заявила, що дізналася про затримання громадянина РФ не від американських правоохоронних органів, а від його близьких, і звинуватила США в порушенні двосторонньої Консульської конвенції.

За інформацією МЗС РФ, Макаренка етапували до Флориди. Російське міністерство вимагає від американської сторони роз'яснень причин арешту.

Раніше повідомлялося, що затриманого росіянина ще в 2017 році у Флориді звинуватили в незаконному експорті військової техніки без ліцензії і відмиванні грошей. Макаренка звинуватили в спробі експортувати в Росію прилади нічного бачення військового класу і тепловізійні пристрої.

Окружний суд південного округу Флориди видав ордер на його арешт.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 28 грудня в Москві співробітники Федеральної служби безпеки Росії затримали громадянина США Пола Вілана за звинуваченням у шпигунстві.