RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Головний опозиціонер Венесуели заявив про фінальну фазу повалення Мадуро: фото і відео

Лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо, визнаний США та іншими країнами легітимним главою держави, повідомив про початок "фінальної фази" повалення чинного президента країни Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на свідчення з місця подій.

Згідно зі свідченнями, Гуайдо приїхав на базу військово-повітряних сил в Каракасі в супроводі своїх прихильників і закликав армію приєднатися до його стороні.

Він також оголосив, що має намір провести масштабну акцію протесту 1 травня.

При цьому місцевий міністр інформації Хорхе Родрігес заявив, що зазначені дію були спробою "зрадників" здійснити "заколот" в Венесуелі.

Також Гуайдо зробив кілька постів в Twitter із закликами до народу вийти на акції протесту і до військовослужбовців - приєднатися до нього.

"Я зустрічаюся з основними військовими частинами наших Збройних Сил, починаючи заключний етап операції "Свобода". Народ Венесуели, необхідно, щоб ми вийшли разом на вулицю, щоб підтримати демократичні сили і повернути нашу свободу. Організувати і спільно мобілізувати основні військові частини", - написав лідер опозиції.

Леопольдо Лопес, опозиційний політик, який має знаходитися під домашнім арештом, був звільнений військовими, що пояснює його присутність поруч з Гуайдо.

Також сенатор США Марко Рубіо, який зіграв важливу роль у формуванні політики президента Дональда Трампа в Венесуелі в Twitter закликав військових і цивільних осіб Венесуели приєднатися до протестів проти Мадуро.

"Це той момент, коли військовослужбовці в Венесуелі повинні виконати свій конституційний обов'язок і захистити законного тимчасового президента Гуайдо в своїх зусиллях з відновлення демократії", - написав Рубіо.

Глава венесуельських військових Володимир Падріні повідомив у Twitter, що збройні сили Венесуели залишаться вірними Мадуро.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Хуан Гуайдо заявив, що російські і кубинські військові перебувають на території країни і сприяють режиму Мадуро в придушенні протестів.