RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Трамп на крок наблизився до імпічменту: в США прийняли важливе рішення

В рамках процедури імпічменту американського президента Дональда Трампа Палата представників США прийняла пакет основних правил.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на АР.

Це перше офіційне голосування в рамках процедури імпічменту, ініційованої Демократичною партією. За проголосували 232 члена Палати, а 196 були проти. Не підтримали резолюцію всі конгресмени від Республіканської партії і двоє демократів.

Резолюція передбачає проведення публічних слухань в ході розслідування проти Трампа і оприлюднення стенограм з закритих засідань, а також визначає, які права мають президент США і противники імпічменту в Конгресі.

Документ також дозволяє республіканцям запитувати свідчення і документи, проте у демократів все ще є можливість блокувати запити.

У той же час сам Трамп негативно відреагував на затвердження резолюції.

"Це найбільше полювання на відьом за всю американську історію!" - написав він на своїй сторінці в Twitter відразу після завершення голосування.

Як повідомляв "Апостроф", в США главу держави Дональда Трампа освистали на стадіоні під час бейсбольного матчу світової серії між командами "Х'юстон Астрос" і "Вашингтон Нешнлс".