RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Археологи знайшли в Перу стародавній храм бога води: опубліковано фото

У Перу археологи виявили стародавній храм шанувальників води.

Як повідомляє інформаційне агентство Andina, об'єкт розташований у містечку Уака ель-Торо, і є єдиною мегалітичною структурою, виявленою в регіоні Ламбайеке.

За інформацією археологів, храм, збудований не менше 3000 років тому на місці злиття двох річок, активно використовували для проведення ритуалів приблизно до 300 року до нашої ери.

Споруду було зведено з величезних кам'яних блоків, на яких виявили петрогліфи. У передній частині будівлі було знайдено вівтар з ямами для збору дощової води, типовий для культу родючості.

Ширина храму становила 40 метрів, а його довжина - 56 метрів. По периметру будівля була оточена великими каменями.

За словами дослідників, храм було зведено у три етапи. Найдавніша будівля була примітивною. Лише на другому етапі стародавні будівельники почали активно використовувати камені. Величезні блоки і колони з'явилися на третьому етапі, при чому валуни було доставлено здалеку.

Там же було знайдено 21 поховання. Одне з них належить культурі Чавин, його вік перевищує 2000 років. Решта 20 могил належать до більш пізньої культури інків чиму. У пізніших похованнях знайдено посудини, поміщені туди в якості підношень. Крім кераміки, в могилах було знайдено ножі і мідні кільця.

В тому ж регіоні було знайдено могилу священика, представника культури Моче. Поруч з ним виявили рештки двох молодих жінок, охоронця без ноги (щоб ніколи не залишав свою посаду) і молодої людини.

Як повідомляв "Апостроф", в Еквадорі археологи виявили скелети двох дітей, на головах яких були шоломи із людських черепів.