RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Хоче покарати: Трамп готує новий "ляпас" офіцеру, який відмовився від важливої посади в Україні

Президент США Дональд Трамп придумав для підполковника Олександра Віндмана, який раніше заявляв про пропозицію від керівництва України стати міністром оборони, після того, як він свідчив у розслідуванні імпічменту, покарання у вигляді дисциплінарного стягнення.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на "Голос Америки".

"Ми відіслали Віндмана геть в зовсім інше місце, і військові тепер можуть діяти щодо нього так, як вважатимуть за потрібне. Я, безумовно, не був задоволений роботою, яку він проробив. Перш за все, він надав неправдиву інформацію про телефонну розмову (із президентом України Володимиром Зеленським, - "Апостроф"). Зміст розмови був цілком прийнятним", - заявив Трамп.

Так, керівництво Пентагону може розглянути застосування дисциплінарного стягнення щодо Александра Віндмана, який до останнього часу був співробітником Ради з національної безпеки США.

Нагадаємо, що 19 листопада під час відкритого слухання у Палаті представників в рамках розгляду справи про імпічмент Віндман заявив, що вважав "недоречною" телефонну розмову президента США Дональда Трампа з українським лідером Володимиром Зеленським.

Як інформував "Апостроф", минулого тижня Дональд Трамп звільнив підполковника Олександра Віндмана, члена Ради національної безпеки, який був одним з ключових свідків у справі про імпічмент.