RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Медики ридають, а місць в моргах немає: США побили страшний рекорд по смертності від коронавірусу

14 квітня в США було зафіксовано найвище число смертей від коронавірусу за весь час епідемії: за останню добу померло 2 219 пацієнтів.

Пік коронавірусу ще попереду, будуть смерті: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє CNN.

Загальна кількість померлих становить (за даними на ранок 15 квітня по київським часом) - 26 056 осіб. Всього коронавірус було виявлено у 613 886 осіб, видужало - 38,8 тисяч пацієнтів.

У Нью-Йорку, найбільш постраждалому від коронавірусу місті США, в районі Манхеттен морги перестали справлятися з величезною кількістю померлих від COVID-19. Число жертв нової інфекції в цьому місті становить майже 8 тис. осіб, що складає третю частину всіх померлих від коронавірусу в Штатах. Як повідомляють ЗМІ, в місцевих моргах не вистачає місця для нових тіл, і владі Нью-Йорка довелося задіяти альтернативні методи їх зберігання.

Популярності набуло відеозвернення американської медсестри Деніель Шмолл, яка прибула в Нью-Йорк для допомоги колегам. Вона заявила, що записала відео після "дуже важкого дня", за який в її лікарні померло ще кілька пацієнтів з COVID-19. Шмолл називає те, що відбувається, нестерпним навіть для бувалих медиків. Особливо важким вона називає відвідування палат з вмираючими і спілкування з близькими тих, хто не пережив хворобу.

Медсестра закликає глядачів її відео з розумінням поставитися до нездатності лікарів врятувати всіх, відзначаючи, що медики роблять для цього все, але їх можливості обмежені людськими силами. У відео Шмолл кілька разів переривається через сльози: вона зазначає, що в таксі після роботи також нерідко плаче всю дорогу. Незважаючи на це, міняти роботу жінка не збирається, вважаючи професію медсестри важливою і потрібною.

Як раніше повідомляв "Апостроф", президент США Дональд Трамп заявив, що його країна зупиняє всі виплати в бюджет Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в розпал пандемії коронавірусу.