RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Трампу потрібне виправдання: названо причину "коронавірусних" нападок США на Китай

Різкі заяви президента США Дональда Трампа в бік Китаю через поширення коронавірусу мають політичне підґрунтя і пояснюються близькістю виборчої кампанії.

Таку думку висловив "Апострофу" доцент історичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, спеціаліст з американо-китайських відносин Макар Таран.

"У Трампа на носі вибори. І виборцям потрібно якось пояснювати причини, чому все не так, як повинно бути. Тому звинувачення Китаю мають в основі насамперед політичні інтереси", - зауважив експерт.

За його словами, Китай стане головним виправданням Трампа в поясненні своїх невдач. Однак, атаки Вашингтона не обмежуються тільки спробою мобілізувати електорат на майбутніх виборах. Назвавши своєю головною метою помсти коронавірус, Трамп оголосив про торгову війну з Китаєм.

При цьому цілком можливо, що план Трампа полягає не в перемозі над КНР, а пересдіує значно скромніші, але більш реальні цілі.

"Складається стійке враження, що мета Трампа - не вирівняти торговий баланс, а отримати в процесі протистояння перемогу в вигляді якихось поступок від Китаю. Адже якщо поглянути загалом, за час президентського терміну Трампа будь-яких зовнішньополітичних успіхів у нього по суті і не було. Тому для нього важливо отримати серйозну поступку від Китаю", - зазначив Макар Таран.

Детальніше про те, навіщо влада США вплутується в протистояння з Китаєм читайте в матеріалі "Апострофа": Громовідвід Трампа: чому Білий дім готує нову війну проти Піднебесної