RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Чому люди в США вийшли на масові протести: названо три ключових причини

У США не припиняється хвиля протестів і зіткнень через вбивство поліцією в Міннесоті афроамериканця Джорджа Флойда, існує три основні причини, чому спалахнули протести.

Про це повідомляє "ВВС".

1. Афроамериканці мають більше шансів загинути від рук поліції. Як свідчить статистика випадків, коли поліцейські стріляють і вбивають людей, афроамериканці непропорційно часто стають жертвами куль - в порівнянні з тим, який відсоток вони складають в загальній демографії США.

2. Афроамериканців частіше заарештовують за наркотики. У порівнянні з білими, афроамериканців набагато частіше заарештовують за правопорушення, пов'язані з наркотиками. При цьому дані опитувань показують, що приймає їх в однаковій мірі як чорне, так і біле населення.

Так, в 2018 році з кожних 100 тис. афроамериканців близько 750 були заарештовані за наркотики - в порівнянні з 350 арештами на кожні 100 тис. білих американців.

3. В порівнянні з білим населенням США, більше афроамериканців потрапляє до в'язниці. За останніми даними, афроамериканці опиняються за гратами в п'ять разів частіше, ніж білі американці, і вдвічі частіше, ніж латиноамериканці. Наприклад, в 2018 році афроамериканці становили близько 13% всього населення США, але серед ув'язнених їх було більше 30%. Білі американці склали близько 30% всіх ув'язнених, незважаючи на те, що в населенні США їх частка - понад 60%.

Як повідомляв "Апостроф", під час протестів в США постраждала журналістка "Голосу Америки" Христина Шевченко. Журналістка зазнала нападу під час зйомок акції протесту в американському місті Санта-Моніка. Невідомий афроамериканець спробував відібрати у неї камеру, поліції при цьому поряд не було.