RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

У США остаточно визначився головний суперник Трампа на президентських виборах

Джозеф Байден зміг заручитися достатньою кількістю голосів делегатів майбутнього з'їзду Демократичної партії для висунення кандидатом на виборах президента США, які пройдуть у листопаді.

Про це повідомляють американські ЗМІ.

Опитані журналістами експерти відзначають, що за результатами первинних виборів, що відбулися 2 червня в низці американських штатів, у Байдена зараз 1 993 голоси. При цьому щоб стати кандидатом в президенти в першому турі голосування на з'їзді претенденту необхідно заручитися підтримкою 1 991 делегата.

Обробка бюлетенів після голосування 2 червня в деяких штатах була завершена лише 5 червня. За підсумками обробки будуть розподілені голоси делегатів.

Після того, як з передвиборної гонки демократів 8 квітня вийшов сенатор Берні Сандерс, у Байдена практично не залишилося суперників в боротьбі за висунення кандидатом в президенти. Однак необхідної кількості голосів для висунення у Байдена поки не було.

З'їзд Демократичної партії США, на якому Байдена можуть назвати кандидатом в президенти, відбудеться 17-20 серпня.

Чинний президент США Дональд Трамп уже отримав достатню кількість голосів делегатів партійного з'їзду для висування кандидатом від республіканців.

Вибори президента США відбудуться 3 листопада.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні розгорівся скандал навколо так званих "плівок Деркача". Йдеться про аудіозаписи переговорів людей, голоси яких дуже схожі на голоси колишнього президента України Петра Порошенка та екс-віце-президента США Джо Байдена.