RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Республіканська партія висунула Трампа в президенти США

У понеділок, 24 серпня, розпочався чотириденний Республіканський національний з'їзд, на якому повинні офіційно висунути Дональда Трампа кандидатом від Республіканської партії на президентських виборах США.

Про це повідомляє ВВС.

Партійні з'їзди проходять раз на чотири роки - вони є церемоніальним вінчанням кандидата в президенти від партії при підготовці до заключного етапу передвиборчої кампанії.

Як діючий президент, Трамп є кандидатом де-факто, але це не офіційно, поки партія не оголосила про це на з'їзді. Цього року це станеться в кінці чотириденної конференції, яка завершиться в четвер, 27 серпня, великою промовою президента.

З'їзди минулих років були блискучими заходами, які збирали разом тисячі делегатів, партійних лідерів, активістів і знаменитостей для прийомів, виступів і загальних роздумів про кандидата в президенти.

Цього року все буде трохи по-іншому через пандемію коронавірусу. Учасників з'їзду буде набагато менше через карантинні правила, дотримання дистанції і масочного режиму.

Пандемія зробила традиційний формат з'їзду непрактичним, але, схоже, республіканці спробують наблизитися до відтворення його відчуттів. На відміну від демократів, у них будуть глядачі для багатьох своїх виступів.

Відзначимо, що делегати штату голосують відповідно до результатів своїх державних праймеріз - і в разі республіканців вони зобов'язані це зробити. Є також вільні делегати, які можуть вільно голосувати - це два члени національного комітету і голова партії від кожного штату. З Трампом в якості діючого президента деякі штати відмовилися від проведення первинних виборів в цьому році і автоматично передали йому своїх делегатів.

Офіційно Трамп прийме номінацію в "реальному виступі в четвер" в прямому ефірі з Білого дому.

Очікується, що з'їзд буде тривати 2,5 години щоночі з понеділка по четвер з 20:30 EST (1:30 BST) до 22:00 EST.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що за результатами опитування жителів США, чинного президента і лідера Республіканської партії Дональда Трампа готові підтримати тільки 41% респондентів, тоді як за його конкурента, кандидата від Демократичної партії Джо Байдена, готові проголосувати 50% опитаних.