RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​Трампа лікують від коронавірусу експериментальним препаратом

Президенту США Дональду Трампу, який разом з дружиною захворів коронавірусом, ввели експериментальний препарат REGN-COV2.

Про це повідомляє The Guardian.

Даний препарат зараз випробовують на пацієнтах з Covid-19. Вчені відзначають, що він дав хороший ефект в лабораторії проти вірусу. Там його випробовували на клітинних культурах. Крім того, REGN-COV2. показав переваги у випробуваннях на тваринах. Виходячи з цього деякі вчені стверджують, що препарат поки єдиний з усіх ліків, що дає позитивний результат.

Як зазначив професор Оксфордського університету Пітера Хорб, препарат ввели вже декільком сотням пацієнтів з легким і важким перебіг хвороби. Поки не надходило даних про побічні ефекти.

Також повідомляють, що разом з REGN-COV2 Трампу приписали препарат "Ремдесівір". Він допоміг деяким зараженим швидше подолати коронавірус.

REGN-COV2 - препарат, який розробила американська біотехнологічна компанія Regeneron Pharmaceuticals. Вчені кажуть, що він дає "тривалий захист" на період від чотирьох до шести тижнів.

Як повідомляв "Апостроф", препарат "Ремдесівір", який використовують для лікування коронавірусної хвороби у президента США Дональда Трампа, міг викликати побічні ефекти у пацієнтів з COVID-19 в Європі - вони згодом мали проблеми з нирками.