RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

У США створили бойовий дрон-камікадзе, який може "вираховувати" і знищувати цілі

У США розробляють збільшену версію дрона-камікадзе Switchblade - баражуючий боєприпас Swthcblade 600.

Компанія-розробник AeroVironment розкрила подробиці про Swthcblade 600, повідомляє "Реаліст".

Нова версія дрона-камікадзе зможе перебувати в повітрі утричі довше базової версії безпілотника і оснащена бронебійною бойовою частиною. Боєприпас буде випускатися в двох версіях: портативної для перенесення одним бійцем і мобільної з пусковою установкою на шість Switchblade 600 для установки на бронемашини.

Базова версія боєприпасу Switchblade була створена на початку 2010-х років. Її вага разом з боєзарядом становить близько 2,5 кілограма. Після запуску безпілотник розкладає крила, включає електромотор і починає трансляцію відео на пульт управління.

Тривалість польоту апарату становить від 20 до 40 хвилин в залежності від того, оснащений він боєзарядом чи ні, зі швидкістю до 60 кілометрів на годину. Апарат може діяти самостійно за заздалегідь заданою програмою, або знаходитися під управлінням оператора. Після подачі команди на підрив оператор може скасувати її.

Нова версія, Switchblade 600 зможе пролетіти до 40 кілометрів за 20 хвилин. Після чого зможе кружляти над ціллю ще близько 20 хвилин. Для нього планується створити компактну систему радіоелектронної боротьби, здатну пригнічувати радіолокаційні станції і зв'язок противника на невеликій відстані.

Розробники планують, що безпілотник-носій, здатний розвивати велику швидкість і виконувати польоти на велику відстань, буде у цілі випускати безліч невеликих безпілотників, які і будуть вести розвідку. При цьому сам носій буде грати роль ретранслятора сигналів - через нього будуть передаватися сигнали управління всім безпілотникам і інформаційна видача від тактичних дронів.

Як повідомляв "Апостроф", в Китаї представили перший із серії електричних літальних апаратів. Він нагадує дрон з людиною.