RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Джо Байдена обрано президентом США

На виборах президента США представник Демократичної партії і колишній віце-президент Джо Байден обійшов Дональда Трампа, набравши необхідні 270 голосів вибірників.

Про це повідомляє СNN.

За інформацією видання, в штаті Пенсільванія завершено підрахунок голосів, який засвідчив перемогу Байдена.

Як інформує Foxnews, за результатами підрахунку 99% бюлетенів в цьому штаті, який був одним з ключових на завершальній стадії президентських перегонів, за лідера американських демократів віддали свої голоси 3 мільйони 345 тисяч 906 виборців, що становить 49.68%. У його конкурента, чинного президент США Дональда Трампа, більш, ніж на пів відсотка менше - 49.17%. За нього проголосували в Пенсільванії 3 мільйони 311 тисяч 448 виборців.

Таким чином Джо Байдену додалося ще 20 голосів вибірників за перемогу в цьому штаті. Ще 6 голосів вибірників впало в його скарбничку після перемоги в штаті Невада. Таким чином на даний момент лідер Демократичної партії набрав 290 голосів вибірників, в той час, як для перемоги потрібно 270.

Дональд Трамп уже заявив, що подасть позови в усіх штатах, перемогу в яких здобув Байден, через підтасування результатів голосування.

Як повідомляв "Апостроф", в оточенні чинного президента США Дональда Трампа вже радять йому готуватися до можливого програшу.