RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Трамп запустив передачу влади Байдену в США: що відомо

Чинний президент США Дональд Трамп почав передачу влади новообраному главі держави Джо Байдену.

Про це повідомляє CNN з посиланням на заяву в листі голови Адміністрації загальних служб (GSA) Емілі Мерфі.

Трамп дозволив чиновникам GSA почати цей процес. Таке рішення його команда прийняла самостійно, визнавши свою поразку на виборах.

Зокрема, Трамп доручив голові Мерфі зробити "все необхідне" щодо "початкових протоколів" передачі влади. Тому 30 листопада Байден отримає доступ до всіх ресурсів.

"Я хочу подякувати Емілі Мерфі з GSA за непохитну відданість нашій країні. Вона зіткнулася з переслідуванням, погрозами і абьюзом. Не хочу, щоб це відбувалося з нею, її сім'єю або працівниками GSA", - написав Трамп на своїй Twitter-сторінці.

Але також він заявив, що його команда продовжить боротьбу за результати виборів, сподіваючись на перемогу.

"Однак, в кращих інтересах нашої країни, я рекомендую Емілі і її команді зробити все необхідне по початкових протоколах. Я сказав своїй команді зробити те ж саме", - зазначив Трамп.

У той же час в The New York Times пишуть, що виконавчий директор штабу Байдена з передачі влади Йоханнес Абрахам заявив, що передача влади почнеться з обговорень пандемії і національної безпеки.

"Ми також маємо намір отримати повне уявлення про спроби адміністрації (Дональда) Трампа спустошити державні установи", - сказав Абрахам, не пояснивши своїх слів.

Як повідомляв "Апостроф", враження, що і республіканці, і демократи в США зараз на боці України, оманливе.