RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Байден визначився: названо ім'я головного кандидата на посаду глави Пентагону

Новообраний президент США Джо Байден має намір вперше призначити на пост міністра оборони чорношкірого американця - генерала у відставці Ллойда Остіна.

Про це повідомляє з посиланням на власні джерела видання Рolitico.

Офіційне оголошення цього рішення очікується у вівторок, 8 грудня.

Відомо, що Остін був першим чорношкірим генералом, який командував армійською дивізією в бою і першим, хто контролював весь театр воєнних дій.

Байден і Остін познайомилися один з одним під час виходу адміністрації Обами з Іраку, коли колишній віце-президент керував політикою Іраку, а Остін був останнім командувачем військами США в цій країні. На цій посаді Остін зіграв ключову роль в нарощуванні сил, що почалася в 2007 році, і відповідав за виведення бойових сил США в 2011 році.

Ллойд Остін також керував Центральним командуванням США перед відходом у відставку в 2016 році. Він став одним з головних кандидатів на пост глави Пентагону через те, що Байден останнім часом перебував під зростаючим тиском з вимогою призначити міністром оборони саме чорношкірого.

За даними джерел, Байден запропонував Остину роботу в неділю, і він погодився в той же день. Остін і представник перехідної групи Байдена відмовилися від коментарів з цього приводу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Байден заявив, що за перші 100 днів перебування в Білому домі планує спростити отримання американського громадянства для мігрантів і скасувати деякі укази Дональда Трампа.