RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Підвищення зарплат і фіндопомоги: Байден озвучив план порятунку економіки США

Обраний президент США Джо Байден оприлюднив план стимуляції американської економіки на 1,9 трильйона доларів, який покликаний переламати ситуацію з пандемією коронавірусу, прискорити проведення вакцинації і надати фінансову допомогу населенню.

Про це повідомляє Associated Press.

Законодавча ініціатива Байдена під назвою "Американський план порятунку" передбачає введення 100 мільйонів вакцин до ста днів правління його адміністрації, щоб відкрити більшість шкіл до весни. Після цього адміністрація Байдена запропонує ще один план допомоги для стабілізації економіки.

Відповідно до масштабної стратегії Байдена близько 400 мільярдів доларів буде направлено безпосередньо на боротьбу з пандемією, а інша частина - це економічна допомога штатам і округам. Також є пропозиція збільшити інвестиції в генетичне секвенування, щоб допомогти відстежувати нові штами вірусів.

План Байдена включає чеки на 1400 доларів для більшості американців, на додачу до 600 доларів, передбачених раніше в якості компенсації за витрати під час пандемії, що доведе загальну суму виплат окремим категоріям громадян до 2 тисяч доларів.

Також буде продовжено тимчасове підвищення допомоги з безробіття. Крім того, як і раніше буде діяти мораторій на виселення і відчуження права викупу власності. Стратегія передбачає підвищення мінімальної заробітної плати до 15 доларів на годину, розширення оплачуваних відпусток для робітників та збільшення податкових пільг для сімей з дітьми.

План Байдена передбачає фінансування 100 тисяч додаткових робочих місць у сфері охорони здоров'я, щоб допоможе зосередити увагу на заохоченні людей до вакцинації і відстежувати контакти тих, хто інфікований коронавірусом.

Як повідомляв "Апостроф", 20 січня відбудеться інавгурація новообраного президента США Джо Байдена. У Вашингтоні вже почали готуватися до можливих масових заворушень в цей день.