RU  UA

Байден і Україна: чи продовжить новий президент політику Трампа

Політика Джо Байдена, який 20 січня офіційно вступив на посаду 46-го президента США, щодо України буде продовженням політики його попередника - Дональда Трампа.

Про це заявив в ефірі програми "Розклад Кулініча" на Апостроф TV американський історик, політолог, поет, письменник Олександр Джон Мотиль.

Політолог звернув увагу на те, що Трамп у своїх висловах, коли він говорив про Україну чи Росію, більше підтримував Росію і президента РФ Володимира Путіна, і міг навіть з презирством висловлюватися про Україну, однак його політика не була українофобською.

"Військова допомога з боку Трампа продовжувалася, дипломатично-політична підтримка України була, була критика Росії. Стосунки США з Росією за останні чотири роки значно погіршилися, однак не завдяки Трампу, як більше завдяки його оточенню. Взяти, приміром, ситуацію з "Північним потоком-2", можна зробити висновок, що політика Трампа не була найгіршою", - зазначив Мотиль.

Він висловив переконання, що закладені Трампом основи політики щодо України продовжить Джо Байден.

"Джо Байден не мусить тепер радикально міняти політику. Він може дещо посилити, змінити, але підстави вже є. Тому Байден продовжить принцип тяглості", - зазначив експерт.

За його словами, факт наявності тяглості у політиці свідчить про те, що в США ставляться позитивно до України і негативно до Росії.

"Це загальне ставлення і воно існуватиме і далі", - резюмував політолог.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо, хто з представників команди Байдена займе ключові посади в уряді.