RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Хто обійме основні пости в адміністрації Байдена: фото і біографії

Залишилося кілька годин до офіційної інавгурації обраного президента США Джо Байдена. Після вступу на посаду Байдена новими обличчями поповниться і уряд Штатів.

Дорога в США: чи зможе Київ налагодити відносини з Байденом

"Апостроф" розповідає про представників команди Байдена, які обіймуть ключові посади.

Камала Гарріс

Камала Гарріс стане першою афроамериканкою, яка обійме посаду віце-президента США. Гарріс отримала освіту економіста і політолога в Університеті Говарда, пізніше вона здобула ступінь доктора юридичних наук у Каліфорнійському університеті.

Вона працювала генеральним прокурором Каліфорнії та окружним прокурором Сан-Франциско, на своєму посту боролася з організованою злочинністю і секс-торгівлею. Також Камала Гарріс є сенатором від штату Каліфорнія і має великий політичний та правничий досвід.

Джен Псакі

Джен Псакі займатиметься питаннями комунікацій в Білому домі і обійме пост речниці Білого дому. Вона отримала освіту у коледжі Вільгельма і Марії – державному дослідницькому університеті в місті Вільямсберг (Віргінія).

У 2011-2013 роках Джен Псакі обіймала посаду прес-секретаря тодішнього президента США Барака Обами. Також вона працювала у прес-службі колишнього державного секретаря США демократа Джона Керрі.

Ентоні Блінкен

Ентоні Блінкен в команді Байдена обійме посаду держсекретаря США. Він здобув освіту у провідних американських університетах – Гарвардському та Колумбійському. Блінкен працював на ключових посадах у Державному департаменті та Раді національної безпеки. За президентства Обами Блінкен був заступником радника з питань нацбезпеки.

Джон Керрі

Джон Керрі, які і Ентоні Блінкен, разом з Джо Байденом повертається у велику політику. Керрі був держсекретарем США за часів президентства Барака Обам. Він обійме посаду спецпосланця президента з питань клімату.

Із 1983 до 2013 року Керрі був сенатором від штату Массачусетс. У другій адміністрації Обами він очолював Держдеп.

Саме Джон Керрі у 2015 році підписав Паризьку кліматичну угоду від імені США, яка передбачає зобов’язання скоротити викиди в атмосферу. Тому його повернення на посаду спецпосланця невипадкове. Як відомо, у 2017 році Дональд Трамп заявив, що виводить країну з Паризької кліматичної угоди, а у листопаді 2020 Штати офіційно вийшли зі списку її підписантів. Тому можна сподіватися на кардинальні рухи у цьому питанні.

Вільям Бернс

Вільям Бернс є кандидатом на посаду директора ЦРУ. Він стане першим директором ЦРУ з дипломатичним службовим досвідом, без стажу в самому розвідувальному співтоваристві. Він працював в Державному департаменті протягом багатьох років (з 1982 по 2014 рік) і готовий займатися двома пріоритетними напрямками нової адміністрації: Росією та Іраном.

Ллойд Остін

Ллойд Остін, який більше 40 років прослужив у армії США, може стати міністром оборони. Він є чотиризірковим генералом у відставці. Остін здійснював контроль за скороченням чисельності збройних сил в Іраку і їх збільшенням в Афганістані, а також керував заходами США на загрозу з боку екстремістського угрупування "Ісламська держава". Якщо 67-річного Остіна затвердять міністром, він стане першим афроамериканцем на цій посаді.

Меррік Гарланд

68-річний Меррік Гарланд може стати новим генеральним прокурором. Він має великий досвід роботи в міністерстві юстиції, в першу чергу в якості федерального прокурора, коли працював над засудженням терориста з Оклахома-Сіті Тімоті Маквея і колишнього мера Вашингтона Меріона Беррі за звинуваченням в наркозлочинах.

Якщо його кандидатура буде затверджена, він очолить міністерство юстиції після бурхливого перебування на цій посаді Вільяма Барра, який частенько відкрито іронізував над своїми співробітниками.

Детальніше про те, що відбудеться після інавгурації нового президента США, читайте в матеріалі "Апострофа": В адміністрації Байдена буде кому зайнятися Україною - Костянтин Грищенко.