RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Трамп в останній день президентства помилував десятки людей - серед них його соратник

В останній день президентства Дональда Трампа в США він помилував 73 ув'язнених.

Про це повідомляє ВВС.

Трамп помилував 73 людини. Також президент США тим же указом пом'якшив покарання ще 70 засудженим.

Зокрема, звільнено з-під варти стратега Білого дому та ідеологічного соратника президента Стіва Беннона. Його звинувачували в шахрайстві після участі в політичному проекті.

"Пан Беннон - важливий лідер консервативного руху, відомий своїм політичним чуттям", - йдеться в повідомленні Білого дому.

Стів Беннон очолював передвиборний штаб Трампа в останні місяці кампанії 2016 року і після перемоги на виборах отримав пост головного стратега Білого дому. У серпні 2017 року він залишив Білий дім.

Також помилувані репери Ліл Вейна і Kodak Black. Вони були засуджені за незаконний оборот зброї.

Крім того, звільнений з-під варти колишній мер Детройта Кваме Кілпатрік. Він відбував 28-річний термін за звинуваченням в корупції з 2013 року.

У числі помилуваних політконсльтант Пол Еріксон, колишній бойфренд росіянки Марії Бутини, яка була засуджена в США за "змову з метою незаконної роботи іноземним агентом".

Відзначають, що адвокати наполягли на тому, щоб сам Трамп і члени його сім'ї не були помилувані. Такої практики серед президентів ніколи не було. Тому про законність такого кроку юристи не знали.

Як повідомляв "Апостроф", чинний президент США Дональд Трамп, чиї повноваження закінчуються 20 січня, записав прощальне відеозвернення до нації.