RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Світ

Новини

4 липня

3 липня

Всі новини

У США схвалили третю вакцину від коронавірусу: наскільки ефективний препарат

У США 27 лютого схвалили третю вакцину від коронавірусної інфекції - це одноразова вакцина Johnson & Johnson.

Про це пише Reuters.

При цьому дві вакцини, раніше схвалені в США (Pfizer / BioNTech і Moderna) вимагають введення двох доз. Нова вакцина схвалена для введення з 18 років. Очікується, що поставки препарату в місця вакцинації почнуться 28 лютого - 1 березня.

Президент Джо Байден вітав цей крок, але застеріг американців від надмірної радості занадто рано.

"Ситуація може знову погіршитися в міру поширення нових варіантів. В кінці тунелю є світло, але ми не можемо ослабити пильність або припустити, що перемога неминуча", - сказав він.

Глобальне випробування компанії J & J на 44 000 людях показало, що вакцина на 66% ефективна в запобіганні COVID-19 від помірного до тяжкого ступеня через чотири тижні після вакцинації. Вона виявилася на 100% ефективною в запобіганні госпіталізації і смерті через вірус.

В ході дослідження було зареєстровано дуже мало серйозних побічних ефектів. Також є попередні докази, що вакцина зменшує кількість безсимптомних випадків зараження.

Вакцина J & J використовує вірус застуди, відомий як аденовірус типу 26, для введення білків коронавірусу в клітини організму і запуску імунної відповіді.

Очікується, що вакцина J & J буде широко використовуватися в усьому світі, оскільки її можна транспортувати і зберігати при нормальній температурі холодильника, що полегшує поширення. При цьому вакцини Pfizer / BioNTech і Moderna необхідно зберігати при значно нижчих температурах.

Вакцина J & J також розглядається Європейським союзом, поставки туди очікуються в квітні. J & J тестує також двухдозну версію своєї вакцини, і результати очікуються цього літа.

Читайте також матеріал "Апострофа": По ліцензії AstraZeneca: яку вакцину вводять українцям і наскільки вона безпечна.