RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

У США винесли суворий вирок копу, який убив Джорджа Флойда

Американський суд засудив колишнього поліцейського Дерека Шовіна до 22,5 років ув'язнення за фактом вбивства 25 травня 2020 року афроамериканця Джорджа Флойда, яке в минулому році спричинило за собою хвилі протестуючих в США і світі проти поліцейського насильства і расової дискримінації.

Про це пише інформагентство Associated Press.

Експоліцейського визнали винним у вбивстві другого і третього ступеня і ненавмисному вбивстві другого ступеня.

У першому обвинуваченні йдеться, що Дерек Шовін став коліном на Флойда при затриманні приблизно на 8 хвилин, через що той не міг дихати і говорив про це правоохоронцю, в результаті чого афроамериканець помер. У другому звинуваченні йдеться про вчинення злочину Шовіним через "розпущений розум". У третьому - ненавмисне вбивство другого ступеня - йдеться, що Флойд помер через "злочинну недбалість".

Під час судового засідання Шовін висловив співчуття родині загиблого, а також сказав загадкову фразу, сенс якої так і не пояснив.

"У майбутньому з'явиться нова інформація, яка буде цікава. Сподіваюся, речі подарують вам хоча б якийсь спокій", - заявив він.

Зазначається, колишній офіцер поліції може вийти достроково за хорошу поведінку, відбувши дві третини тюремного терміну - близько 15 років.

Нагадаємо, 21 квітня 2021 року суд визнав Шовіна винним у вбивстві Джорджа Флойда, оскарження не прийняли. Весь цей час він перебував в одиночній камері. Спочатку йому загрожувало до 40 років ув'язнення, сторона звинувачення просила 30 років позбавлення волі, а захист вимагав відпустити його із залу суду.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітАмерика
Теги: