RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Росії пригрозили ядерною зброєю: сенатор США зробив гучну заяву

Сполучені Штати можуть почати велику наземну війну, щоб захистити Україну від російської агресії. Також у Вашингтоні не відкидають можливості першими застосувати, за певних обставин, ядерну зброю проти Російської Федерації.

Такі роздуми висловив сенатор від Республіканської партії Роджер Вікер, який входить до Комітету США з питань збройних сил, передає видання The Independent.

Водночас він додав, що військові кораблі США в Чорному морі можуть "завдати шкоди російському військовому потенціалу".

При цьому Вікер додав, що ці слова не є реальними планами Вашингтона. Просто політика США, особливо у сфері безпеки та загроз воєнних конфліктів, полягає у тому, щоб розглядати одразу всі можливі сценарії розвитку подій. Навіть найгірші.

"Я не виключаю присутність американських військ на землі. Знаєте, ми не виключаємо застосування ядерної зброї першими", - сказав Вікер.

Інші сенатори також підкреслили, що це були лише роздуми, а не озвучування реальних планів підготовки до війни. Також вони уточнили, що теза щодо застосування ядерної зброї стосується загальної військової політики США, а не конкретного випадку з російсько-українським конфліктом.

Тим часом голова Білого Дому Джозеф Байден заявив, що військ США в Україні не буде навіть у разі вторгнення Росії.