RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Кремль може ввести війська до України: про що США розмовляли з європейськими союзниками

США, які розкрили плани Кремля щодо нападу на Україну, активно впливаючи на європейських союзників і надавши їм розвідувальну інформацію, змогли переконати країни-члени Євросоюзу, що РФ готує вторгнення в нашу країну.

Про це повідомляє Financial Times.

"Тижні безперервної дипломатичної взаємодії США з європейськими урядами, підкріпленої обміном розвідданими допомогли переконати деякі раніше скептично налаштовані столиці, включаючи Берлін, у тому, що Кремль незабаром може ввести свої війська в Україну", - йдеться у повідомленні.

Це стимулювало європейські країни на "підтримку ідеї необхідності серйозних загроз санкцій для стримування Кремля".

Звіти розвідки США передавалися членам НАТО та Євросоюзу дипломатичними каналами. Кількість матеріалів і деталей, якими поділилися решта 29 союзників по НАТО, одне із співрозмовників видання з офіційних осіб, назвав "досить широким".

У той же час констатується, що спочатку деякі європейські союзники не хотіли розглядати заяви США про підготовку Росії до вторгнення як "заслуговуючи на довіру".

Як повідомляв "Апостроф", держсекретар США Ентоні Блінкен попередив РФ, що нове вторгнення в Україну обернеться для Росії "серйозними наслідками".