RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Не став чекати на Європу: Байден готовий заборонити імпорт російської нафти в США

Сьогодні, 7 березня, провідні законодавці США з питань торгівлі оголосили про план законодавчої заборони на імпорт російських енергоносіїв і припинення нормальних торговельних відносин з країної-терористом Росією.

Про це повідомив Reuters.

"Ці заходи дадуть чіткий сигнал путіну, що його війна є неприйнятною, і Сполучені Штати твердо стоять на стороні наших союзників по НАТО", - заявили законодавці.

Відповідну заяву опублікували голова комітету палати представників Річард Ніл і голова фінансового комітету Сенату Рон Уайден, обидва демократи, а також їхні республіканські колеги, представник Кевін Бреді та сенатор Майк Крапо.

Вони сказали, що закон надасть президенту США Джо Байдену повноваження підвищувати мита на товари з Росії та Білорусі та вимагатиме від торгового представника США Кетрін Тай домагатися припинення участі країни-агресора Росії у Світовій організації торгівлі. Тай також буде зобов'язаний домагатися припинення пропонованого вступу Білорусі до СОТ.

"USTR розглядає низку варіантів і співпрацює з членами Конгресу, щоб просунути рішучу, ефективну та єдину глобальну відповідь на навмисний, неспровокований і невиправданий напад путіна на Україну", - йдеться в заяві представника USTR.

Раніше "Апостроф" повідомляв про переговори Байдена, Макрона, Шольца та Джонсона, які домовилися робити все можливе, щоб притягнути Росію до відповідальності за розв'язану війну проти України та змусити Кремль заплатити високу ціну за імперські амбіції.