RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Чилі виявили рідкісний цвинтар динозаврів, що літають: у чому його унікальність, фото

Археологи в Чилі знайшли цвинтар з кістками птерозаврів, які збереглися досить добре, як для останків стародавніх істот. Ці динозаври, що літають, жили в пустині Атакама в Андах більше 100 млн років тому.

Про це повідомляє Daily Sabah.

Даний вид стародавніх рептилій був схожий на фламінго. Вони мали великий розмах крил та фільтрували воду через довгі та тонкі зуби.

Довгоочікуване відкриття групи дослідників перевершило всі їхні очікування, оскільки результати знахідки відносно рідкісні. Майже по всьому світу знайдені кістки птерозаврів ізольовані, а відкриття рідкісного цвинтаря в Чилі дозволить краще вивчити звички та анатомію цього виду динозаврів. У вивченні їх анатомії дуже допоможуть останки, що добре збереглися.

"Більшість знайдених кісток птерозаврів сплющені, зламані. Тим не менш, ми змогли відновити тривимірні кістки, що збереглися з цього місця", - зазначив голова відділу палеонтології в Музеї національної історії Чилі Девід Рубілар.

Наявність останків птерозаврів по периметру розміром 65 км дозволяє вважати, що вони були поширені на півночі від Чилі.

Фото: dailysabah.com

Фото: dinopedia.fandom.com

Нагадаємо, у 2021 році вченим вдалося зробити дивовижні відкриття про динозаврів. Під кінець року презентовано п'ять найцікавіших знахідок.