RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

США можуть визнати Росію спонсором тероризму: які країни вже у "чорному списку"

Сполучені Штати всіляко намагаються допомогти Україні в залученні Росії за все скоєне в нашій країні. У тому числі Америка шукає можливість оголосити Росію державою, яка підтримує тероризм.

Про це заявив представник Держдепу Нед Прайс, повідомляє CNN.

За словами чиновника, процес може тривати кілька тижнів, перш ніж буде ухвалено рішення.

"Ми уважно вивчаємо факти. Ми уважно вивчаємо закон. Будь-який інший орган, доступний нам відповідно до закону, ми застосовуватимемо, якщо він буде ефективним і доречним", — сказав він.

Згідно з визначенням Державного департаменту, держава-спонсор тероризму - це країна, яка "неодноразово надавала підтримку актам міжнародного тероризму". Нині США називають лише чотири країни державними спонсорами тероризму: Північна Корея, Іран, Куба та Сирія.

США вже запровадили жорсткі санкції проти Росії через війну в Україні, але додавання Росії до списку було б символічним кроком, який також завдасть ще більших збитків російській економіці. Це призведе до таких дій, як заборона Росії купувати певні товари, які можуть бути використані з комерційною або військовою метою, а також до санкцій щодо інших людей і країн, які все ще ведуть певну торгівлю з Росією.