RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Залишилася справа за малим: Сенат США підтримав резолюцію щодо визнання РФ державою-спонсором тероризму

Сенат США прийняв резолюцію, яка закликає держсекретаря Ентоні Джона Блінкена визнати Росію державою-спонсором тероризму через події в Чечні, Грузії, Сирії та в Україні, які спричинили загибель "незліченної кількості безневинних чоловіків, жінок і дітей".

Про це пише New York Times.

Зазначається, що аналогічні заходи вжили в Палаті представників США, де рішучим прихильником їхнього прийняття, ймовірно, буде Ненсі Пелосі. Проте останнє слово буде за Державним департаментом.

У той же час, ухвалення резолюції Сенатів є найважливішим кроком на шляху до надання Росії статусу країни-терориста і істотно впливає з боку Конгресу на адміністрацію президента США.

Варто зазначити, що до списку держав-спонсорів тероризму входять Куба, Північна Корея, Іран та Сирія.

"Збройні сили Російської Федерації вчинили численні вбивства безневинних мирних жителів і спробували приховати свої злочини масовими похованнями по всій Україні", - йдеться у законопроекті Сенату.

По суті, ця міра уособлює в собі все те, що президент України Володимир Зеленський стверджував упродовж усієї війни: російські війська здійснювали акти жорстокості щодо цивільних осіб, включаючи зґвалтування, вбивства та тортури, які рівносильні тероризму.

Щодо можливих складнощів у майбутніх переговорах про припинення війни через ухвалене рішення, представник Держдепартаменту Нед Прайс заявив, що орган виконавчої влади несе відповідальність за ухвалення "критеріїв, які Конгрес закріпив у законі" щодо призначення "і порівняння їх із фактами на місцях".

Раніше ми писали, що буде, якщо Росію визнають спонсором тероризму.